Κυριακή 24 Μαΐου 2015

H φρίκη του πολέμου...ένα ενδιαφέρον μαθητικό σχόλιο


Ζούμε σε μία εποχή που δεχόμαστε χιλιάδες ερεθίσματα. Όλος ο πλανήτης έχει προβλήματα, που άλλα έχουν τη λύση τους και άλλα όχι. Όμως ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που μαίνεται χρόνια στη γειτονική μας χώρα, τη Συρία. Πόσα και πόσα δεν ακούσαμε ή δε διαβάσαμε γι’ αυτό το αποτρόπαιο δράμα.
Πλείστα τόσα κακά ηχούν στ’ αυτιά μου και απαίσιες εικόνες φρίκης στα μάτια μου. Όμως …. Ένα περιστατικό δύο μικρών παιδιών, που η μάνα τους ήταν σε ένα σιδηρόφρακτο κατάλυμα κλεισμένη, θα μου μείνει αξέχαστο. Τα παιδιά της παίζοντας ανάμεσα στα ερείπια της κατεστραμμένης γης, βρήκαν ένα βλήμα. Καθώς το περιεργαζόταν, το βλήμα έσκασε και διαμέλισε το ένα παιδάκι. Βλέποντας η μάνα το περιστατικό και μη μπορώντας να προσφέρει βοήθεια, αλαλάζοντας σφήνωσε το κεφάλι της στα σίδερα της φυλακής της, ώσπου έμεινε άπνους, η καημένη. Τι φρίκη, τι απόγνωση! Θεέ μου, πόσο άγνωστες είναι οι βουλές σου;

Βεβαίως δε θα μιλήσω για τους μεγάλους των εξουσιών, των όπλων και της διπλωματίας ….. Αυτοί ας κριθούν καταλλήλως. Εμείς όμως οι απλοί άνθρωποι όλου του κόσμου, ας μπορέσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, να βοηθήσουμε, για να μπορέσουμε να ζήσουμε ένα καλύτερο αύριο. 
                                                               Κελέσης Γιάννης 
                                                               μαθητής του Α2
                                                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου